Arvid De Windt Banner

Online leren & groeien

Video's

Artikelen

Wat Betekend Ikigai Voorbeelden En Betekenis
Vrijheid

Ikigai en hoe deze te vinden

Ikigai, Japans voor levensdoel, combineert passie, beroep, missie en roeping. Vind je eigen ikigai door je interesses, talenten en maatschappelijke behoeften te verkennen. Neem concrete stappen zoals educatie, netwerken en experimenteren. Reflecteer en pas aan voor een voldoening gevend leven. Begin je reis naar zelfontdekking met onze Ikigai workshop voor een rijker bestaan.

Hoe regie nemen over je leven tot ultieme vrijheid leidt
Vrijheid

Hoe regie nemen over je leven tot ultieme vrijheid leidt

In onze hectische wereld vergeten we soms dat wij de regie over ons eigen leven hebben. Verstrikt in andermans verwachtingen en eindeloze to-do lijsten, voelen we ons vaak meer passagier dan bestuurder. Echter, door bewuste keuzes te maken, nemen we de regie terug en banen we een pad naar een leven vol voldoening, geluk, en succes.

Strategisch plan voor duurzame bedrijfsgroei
Duurzaam succes

Strategieën voor duurzame bedrijfsgroei

Een duurzame groeistrategie overstijgt omzet- en winstmaximalisatie, en creëert langetermijnwaarde voor klanten, medewerkers en de samenleving. Het ‘E-myth’ concept benadrukt het belang van werken aan, niet alleen in je bedrijf. Voorbeeld van Jeroen, een freelance ontwerper, toont hoe systematisering groei mogelijk maakt. Volg onze routekaart: start klein, optimaliseer processen, automatiseer, bereid voor op schaalvergroting en realiseer duurzame groei.

Trainingen persoonlijke ontwikkeling de kracht ervan
Groeimindset

Van fixed naar growth mindset voor duurzaam succes

Het omarmen van een growth mindset is essentieel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. In tegenstelling tot een fixed mindset, waarbij men gelooft dat capaciteiten vaststaan, biedt een growth mindset ruimte voor groei door inspanning en doorzettingsvermogen. Leer de transitie maken en ontdek praktische strategieën voor het cultiveren van een mindset gericht op groei en verbetering.

Jouw groeimindset ontwikkelen
Groeimindset

Jouw groeimindset ontwikkelen

Een groeimindset is het geheime ingrediënt voor succes, zowel persoonlijk als professioneel. Het concept, bedacht door psycholoog Carol Dweck, benadrukt het belang van een positieve houding ten opzichte van leren en ontwikkelen. Met een groeimindset geloof je dat je vaardigheden en intelligentie kunnen groeien door inzet en ervaring. Dit artikel duikt diep in hoe je een groeimindset kunt ontwikkelen en toepassen in alle facetten van je leven.